Välja rätt golv till hemmet

Funderar du på att lägga om golvet där hemma men inte riktigt vilket materialval som är det bästa för rummet? För låt oss vara ärliga, det finns väldigt många olika typer av golv att välja mellan, vilket kan göra det svårt att bestämma sig. Därför har vi valt att i det här inlägget lista några alternativ på golv, som kanske hjälper dig på vägen i ditt val. Spana in alternativen här nedan!

Fiskbensparkett

Oavsett om du behöver slipa ett redan befintligt golv eller lägga nytt är fiskbensparkett ett av de mest komplicerade och tidskrävande jobben för en golvläggare, därav brukar priset kunna vara högre än andra alternativ. Vid val av den här typen av parkett är det viktigt att anlita en utbildad golvläggare för golvläggning Stockholm som skapar ett perfekt och plant golv som håller i många år.

Furugolv

Med golv i ordentliga furuplankor med mönster från naturen får ditt hem en ombonad och personlig känsla. Det här är ett utmärkt alternativ för dig som vill sätta din egen prägel på golvet då det finns olika behandlingar och färger att välja för golvet. Idag går det att välja mellan enklare furugolv till mer rustika alternativ. Det här alternativet är hållbart och är till skillnad från fiskbensparkett mycket lättare att lägga.

Klickgolv

Många väljer klickgolv tack vare att det är ett kostnadseffektivt och estetiskt tilltalande val som faktiskt går att lägga själv, även om det kan ta lite tid och vara fysiskt krävande. Vid dörrar och trösklar eller andra vinklar kan det ställa till problem och om du har valt ett lite dyrare klickgolv vill du förmodligen få det helt felfritt. Då kan det vara värt att låta en golvläggare göra jobbet åt dig!

Vitlaserat golv

För att få ett klassiskt ljust golv finns alternativet att vitlasera. Ljusa golv kommer göra rummen större och luftigare, vilket många önskar.