Hemstädning i Stockholm

Alla har vi känt att tiden inte riktigt räcker till ibland, och städningen är ett av alla moment vi på något sätt måste hitta tid till i vardagen. Att anlita en städfirma till din hemstädning kan frigöra lite tid till andra aktiviteter eller ge dig tid att bara vila och ladda upp. Oavsett om du vill ha hjälp med din städning vid enstaka tillfällen eller en mer regelbunden städning.

Hur ofta vill du ha städhjälp?

Det första du behöver göra är att fundera på hur ofta du vill ha städhjälp. Är det första gången du anlitar städfirma Stockholm så kanske du vill prova en gång först innan du bestämmer dig. De flesta städfirmor erbjuder både städning för enstaka tillfällen och abonnemangsform, om du väljer att abonnera på din städning får du oftast fördelaktigt pris. När du bestämt dig kan du välja på allt mellan att få städat 1 gång i månaden till 1 gång i veckan av städfirma tullinge

Städningens omfattning

Nästa viktiga sak att ta ställning till är vad du vill städningen ska omfatta. Oftast så står det specificerat vilka städmoment som ingår i städabonnemanget. Om det inte gör det så fråga så ni slipper tråkiga missförstånd. Vanligaste momenten som ingår i basstädningen är dammsugning och våttorkning av alla golv, dammtorkning, tömning av papperskorgar, avtorkning av vitvaror, rengöring av badkar och övrigt porslin på toaletten.

Titta igenom företagets specifikationer och fundera på om du vill ha hjälp med något extra som till exempel fönsterputsning, strykning eller bäddningar av sängar.

Viktiga saker att ta med i offertförfrågan

När du tänkt igenom de första stegen är det dags att lämna en offertförfrågan till en städfirma Stockholm. På förfrågan tar du upp allt du vill ha med i din hemstädning här är det viktigt du är tydlig med exakt vad du vill ha utfört för att städbolaget sen ska kunna svara på din förfrågan med en offert. Följande saker är viktiga att ha med i din offertförfrågan:

  • Bostadsort, önskat startdatum och slutdatum
  • Hur många kvadratmeter som ska städas
  • Vilken bostadstyp
  • Hur ofta du vill ha städningen utförd
  • Vad som du vill ska ingå i städningen
  • Om städmaterial ingår
  • Vilka olika typer av golv du har
  • Husdjur är viktigt att skriva med
  • Fast pris eller timpris
  • Om du har andra önskemål som till exempel om du vill att samma person alltid städar ditt hem.

När du sedan fått hemskickat en offert så gå igenom den noga och kolla även upp så den städfirma älvsjö du valt har behörighet.

Träffa din nya städfirma

Det första steget efter offerten är att träffa din städfirma hemma hos dig. Det är viktigt att ni får en personlig kontakt eftersom förtroendet är extra viktigt när gäller hemstädning, då uppdragen ofta sker när ingen är hemma. Om det finns alarm i bostaden är det viktigt ni även går igenom gemensamt hur det fungerar, och vem företaget ska ringa om alarmet råkar utlösas. Ni måste också komma överens om hur nycklarna ska hanteras. När det gäller hemstädning Stockholm är vi vana att lösa de flesta situationer som kan uppstå när det gäller städning och allt går att lösa.

RUT-avdraget

Med hjälp av RUT- avdraget får du skatteavdrag för din hemstädning avdraget gäller även tvätt och fönsterputsning. Precis som för andra hushållsnära tjänster så dras 50 % av den totala arbetskostnaden av som en skattereduktion. Du betalar endast 50 % av arbetskostnaden resten får företaget själva ansöka om hos skatteverket. Oavsett om du letar efter flyttstädning huddinge eller någon annan städtjänst kan du nyttja rut.

Hemstädning pris

Här är det lite olika på vilken typ av städning som ska utföras som till exempel flyttstädning betalas nästan alltid per kvadratmeter det är även samma villkor om du beställer en storstädning. När det gäller hemstädning blir det oftast billigare om du väljer att abonnera på tjänsten. Om du vill ha hemstädning 1 gång i veckan så kan du få betala ca mellan 170-200 kronor i timmen. Medan vid flyttstädning och storstädningar finns alltid en startavgift på 1500-1800 kronor och sedan tar betalt per kvadratmeter.